Min egen annorlunda världshistoria 20 000 f.Kr och 1914-2046 e.Kr
Del 11

Anders Björkman - Heiwa Co - European Agency for Safety at Sea!

Home

About us

Services

Contact info

News

Order books

Assbook

 

Fred på jorden 2024 - 2046

(Sammanfattning - Sverige var äntligen med och krigade 2002-2014 i Afghanistan och förlorade totalt men har inte lärt sig av det! I februari 2022 invaderade Ryssland Ukraina. I september 2022 sprängde amerikanska terrorister Rysslands gasledningar till Tyskland och i mars 2023 använde Ukraina kemiska vapen mot Ryssland och avrättade ryska soldater - till förra kapitlet.)

Varför Sverige 2002-2014 krigade med FN-uppdrag och förlorade under 12 år uppe i höjderna i Afghanistan är ej utrett 2024, men nog var det så, att barn där inte kunde gå i skolan och fattigt folk inte kunde få sjukvård, hitta bostäder och arbeten, och att inkompetenta svenska militärer och biståndsarbetare kunde tjäna övertid därborta under 12 år genom att "kriga". Det var ju ingen kontroll! Bara att plocka på sig! Rent bedrägeri i vanlig svensk ordning.

Ett resultat är 2024 att 1.000-tals psykiskt skadade, svenska veteraner d.v.s. f.d. legosoldater virrar runt i Sverige. De klarade inte av trycket att jobba med skottsäker väst i sex månader, skjuta vanligt folk och beväpnade utföra husundersökningar i fattiga, afghanska byar, så att barn där inte kunde gå i skolan och fattigt folk inte kunde få sjukvård. Naturligtvis byggde Sverige varken skolor eller sjukhus under sina 12 år i Afghanistan.

Sverige var i Afghanistan för att hjälpa USA/CIA införa västerländsk "demokrati", mm, som lokalbefolkningen inte gillade, sägs det! De ville bara sköta sig själva! Därför var Sveriges Afghanistankrig förlorat från början 2002, men det kan inte erkännas 2024.

***

Man hade inte ens lärt sig hur Sverige försvarade sig med sjöminan, när jag själv var militär i svenska flottan på 1960/70-talen. Den göms och när fienden passerar exploderar den. I Afghanistan kallas den IED - Improviserad, Explosiv Doning. Livsfarlig. Den göms ju och när fienden inkl. dumma svenska krigare passerade exploderar den. Som en sjömina.

***

Men Sverige är ju bra på att hitta på vad som helst. Som USA.

USA hade 2002-2009 arresterat 781 personer varav 220 afghaner som alla fängslats i koncentrationslägret Guantanamo, Kuba. Många hade torterats och misshandlats av CIA på uppdrag av president W Bush Jr, och hade erkänt allt möjligt och löjligt. Ingen har hittills ställts inför rätta och dömts eftersom allt är hemligt. De fängslade vet ej vad de anklagats för och sannolikt har alla afghaner inget med terrorism riktad mot USA att göra.

Det är precis som tysktjeckiske författaren Franz Kafka beskrev 1914 i sin bok Processen! Huvudpersonen Joseph K blir en dag arresterad men får ej veta varför, osv. Allt är hemligt. J.K. fattar inte att han är totallurad av myndigheterna, som han måste lita på. Myndigheterna har ju alltid rätt (att starta första världskrget 1914 eller atombomba Japan 1945, etc). Joseph K dör i slutet av boken utan att veta ett skvatt.

***

Kriget mot terrorismen är inte slut 2024 eftersom det varar i >1001 år enligt USA efter ett stopp 2013/17. De hemliga krafterna* är ju fortfarande i farten och vill tjäna mera pengar. Nu gäller det, bl.a. att knäcka nya fienden Ryssland och dess oligarker med alla medel inkl. propaganda, t.ex. att NATO ockuperar den korrupta och nerkörda diktaturen Ukraina med sina egna oligarker, så att västmakternas fredsvänner äntligen kan ta över Rysslands oligarkers rikedomar den vägen. Det undviks enklast genom medling, dvs fredlig diskussion med Rysslands ledare och åtgärder att skydda den ryska (eller iaf rysktalande) befolkningen i södra och östra Ukraina som flyttade dit på tsarinan Katarinas uppmaning på 1790-talet och efter Stalins ukrainska folkmord 1932/3. Fast det vill inte oligarkerna.

Om ni undrar vad en oligark är idag, var det en rysktalande, före detta sovjetisk kommunist/tjänsteman i ett ministerium som lagt beslag på ett kommunistiskt företags egendom och nu, som förr, lägger beslag på alla mervärden som produceras, m.h.a. lokala gangstergäng. Oligarkerna gillar att leva lyxliv i väst, bla franska rivieran. Rysslands nuvarande president V.V. Putin har satt stopp för ofoget och verkar 2024 ha lyckats med det.

En massa anglo-saxiska amerikaner och engelsmän, m.fl., var oligarker redan kring år 1900 och startade krig då som fortsätter 2024!

***

Libanon, Syrien, Irak och Yemen

En annan metod är att uppmuntra islamsk terrorism litet här och var, t.ex. Libanon, Syrien, Irak och Yemen, mha av USA/CIA betalda djihadister, som kräver vapen och krigsinsatser och håller krigsindustrin i farten.

Om jag fattar rätt är islam en religion startad av den siste profeten Muhammed cirka 630 e.Kr, i Saudiarabien som i olika uppenbarelser fick veta vad det handlade om. Dessa uppenbarelser skrevs sedan ner och blev en bok som kallas Koranen. Enligt den skall vi människor tjäna en gud (Allah) av olika anledningar genom att be, fasta och vallfärda, mm, och allt går bra. Islam skulle tydligen spridas över hela världen, vilket inte skett hittills 2024.

Islam skall inte blandas ihop med islamism eller djihadism som är en politisk idiologi grundad cirka 1980 e.Kr, av CIA/USA enligt min mening som tydligen handlar om våld och terrorism, dvs mörda vanligt folk, mm, i guds namn, osv.

USAs presidenter godkänner tortyr av och mord på motståndare, men det lär inte hjälpa och ingen bryr sig egentligen. Många, s.k. konspirationsteoretiker, tror att alla KRIG beskrivna ovan startats av de hemliga krafterna* som manipulerar makthavarna för att tjäna pengar. Men det behövs inte. Makthavarna är själva rätt korkade och behöver inte manipuleras och det finns alltid kriminellt folk som ställer upp att missbruka makt för att behålla sina privilegier.

 

Iran

Iran styrs av ett chia-muslimskt prästerskap med stöd av egen militär och befolkning, som bara vill skydda sig själva. Landet är rikt, pga sin olja, men USA/CIA beskyller Iran för all sorts ofog. Rent trams alltsammans. Kina köper gärna iransk olja, så att Iran kan köpa vad de behöver från Kina. Det är ju bra, dvs allt kommer att ordna sig.

 

De hemliga krafterna

* Undrar ni vilka de hemliga krafterna är som konspirerar ovan tror jag det rör sig om den Djupa Staten, Bilderbergare och vita, anglosachsiska protestanter och oligarker som tjänade storkovan i slutet av 1800-talet i Amerika, Europa och dess kolonier och i Kina. De var redan då mentalt rubbade och led av storhetsvansinne, känslokyla och asocialitet. Deras barn och barnbarn och deras barn utbildades senare i privatskolor och vid universiteten på amerikanska östkusten för att lära känna varandra, medan mammorna spelade bridge och tennis på sina country clubs, där många söp/super ihjäl sig än idag. De skyddas, eftersom världen är rutten som den är.

Om ni undrar mera 2024, hittar ni ett smakprov här. Jag råkar bo i närheten sedan 1978!

De finansierade uppviglare 1913/4, Stalin, Hitler och Japans elit 1920/30 och den falska atombomben 1945-2024 och finansierar samma gangsters idag 2024, mha religion och narkotika! Papporna lär sina barn att de kontrollerar allt av betydelse ekonomiskt och politiskt överallt och för att skydda sitt kapital gäller det att ta över världen. Alltid skyller man tidigare på judar och senare på muslimer. De är alla terrorister!

De hemliga krafterna är rejält trista typer med 100.000-tals medhjälpare varav flera med sommarbostad på franska Rivieran. Inte mycket att göra åt dem. Jag är ju själv vit, inte anglosachsisk men svensk protestant (ej praktiserande) bosatt på Rivieran i Sydfrankrike sedan 1978 som inte tjänade storkovan i slutet av 1800-talet och därför borde veta. Både min morfarsfar (en byggmästare) och min farfarsfar (en bonde gjorde konkurs 1889 ... men det är två andra historier. De fick starta om från början igen med hustrur och barn ... och ett resultat blev ... jag.

Numera kontrollerar Djupa Staten sina pengar med hjälp av olika korrupta investeringsbolag, stiftelser och banker, och Pentagon Inc som startar KRIG med jämna mellanrum. Djupa Staten kontrollerar regeringar, media och rustningsindustri överallt, så att vissa kan leva gott. Augusti 2024 gäller det Ukraina (se nedan). Det spelar ingen roll vem som vinner, bara man skjuter och bombar fattiga stackare!

***

Fred på jorden 2024

Enklast är att vi i väst slutar stöda gangsters i Kiev/Ukraina med pengar, vapen och ammunition och låter den ryska befolkningen där sköta sig själva, som Moskva gärna hjälper till med.

USA, NATO och EU drog ju tillbaka sina främmande trupper från Afghanistan (USA stack redan augusti 2021 och övergav sina hemliga fängelser och allierade där), slutade kalla talibanerna för terrorister och startade fredsförhandlingar.

Då kunde alla afghanska flyktingar resa hem och bygga upp landet igen, även om det inte lyckats 2024. Samma gäller Syrien, Libyen, Irak, Yemen och Mali. Starta med ett eldupphör och fortsätt med fredsförhandlingar. Då kan alla syriska, libyska och irakiska flyktingar resa hem och bygga upp länderna igen. Det kanske fungerar i Mali?

Man förhandlar med separatisterna så att lugn och ordning skapas igen. Islamska fanatiker och djihadister försvinner då av sig själva. Djihadister fanns ju inte för 40/50 år sedan utan är ett fenomen skapat av CIA & Co (dvs de hemliga krafterna). Läs gärna John O. Brennans memoarer Undaunted (2021) om det. Brennan har jobbat för CIA hela sitt liv och organiserat terror och tortyr för att hålla sig själv, amerikansk militär och vapenhandlare i farten.

***

Jag gillar Japans grundlag 1946/7 med sin artikel 9:

"Uppriktigt strävande efter en värld i fred grundad på internationell rättvisa och ordning, avstår det japanska folket för alltid från krig som suverän rättighet och hot eller bruk av våld som ett sätt att lösa internationella konflikter.

För att genomföra avsikten med föregående mening kommer land-, sjö- och luftstyrkor liksom annan krigsmakt aldrig att upprätthållas. Landets rätt att föra krig erkänns ej."

Men USA:s president Obama hade mars 2016 andra planer! USA sände tre pansarbrigader till Europa (en vardera till Baltikum, Rumänien, Bulgarien) 2017. En amerikansk pansarbrigad består av 4 500 soldater, de flesta dumma infanterister som springer bakom ett okänt antal pansartanks som ... skall göra vad? Attackera Ryssland? Som Hitler 1941? Obama hade tydligen inte lärt sig ett skvatt av min historia ovan och bekräftar att han var och är ett skämt. Vad USA:s nya president Biden skall hitta på 2024 ... blir framtida historia. Just nu tänker USA lämna över pansarbrigadernas vapen till Ukrainas mafia att skjuta ryssar med.

Sannolikt blir därför framtidens historia ganska lik den tidigare.

USA vet ju inte ens hur demokratiska val går till med en valsedel i ett kuvert! Personligen anser jag att alla val (sic) av Reagan, Bush Sr, Clinton, Bush Jr, Obama, Trump och Biden till presidenter var manipulerade. När Trump förlorade 2020 hittades säckar med oräknade röster överallt, etc, etc, bla, bla.

I Frankrike vet vi resultatet av ett presidentval ett par timmar efter att vallokalerna stängts och rösterna räknats av de röstande själva. I USA tar det mer än en vecka, eftersom man inte vet hur röster räknas och valen är enkla att manipulera.

Men enklast vore att meddela att kärnvapen inte fungerar och är en bluff sedan 1945. CIA behöver inte sända spioner till Nordkorea och Iran för att konstatera det.

***

Bananrepubliken Ukraina 2024

Den 24 februari 2022 hettade det till i den europeiska (??) banan/vete-republiken Ukraina!

Ukrainarna (sic) anser sig själva (sic) numera enligt media (sic) vara en urgammal europeisk nation med eget språk, historia och folk, men få hade hört om dem innan 1991, för de är ju ryssar hela tiden minst sedan 1780-talet!

Låter som historiska muséet i Kiev om Ukrainas europeiska, tusenåriga historia, för att inte glömma Operan i Odessa, där ukrainska baletter och musikaliska mästerverk skapades för länge sedan utan ryskt inflytande. Nej, det var Wagner och Hitler som gjorde det! Ack ja. Repris pà USA Busharnas befrielse av Bagdad och muséet där.

Kiev kom under Moskva1200-talet och Ukraina blev en rysk provins, där olika ryska kosacker trodde de kunde styra som de ville.

Enligt eniga tyska, ryska, polska och turkiska historiker blev södra Ukraina och Krim del av Ryssland1780-talet för tidigare lydde det området under det ottomanska/byzanska riket sedan urminnes tider.

Naturligtvis har mongoler, tartarer, kalmucker, judar, muslimer, tyskar, ryssar, tom svenskar, m.fl. in/utvandrat till/från Ukraina under >1000 år, när det styrts av Moskva.

Homeros (~800 f.Kr) och Herodotus (~400 f.Kr) har beskrivit folken cimmrer och skyter som levde på den sydryska stäppen som numera är Ukraina. Några ukrainare hade de aldrig hört talas om!

***  

Ukraina har aldrig existerat som ett europeiskt land! Det var under historisk tid mest en stäpp mellan nord och syd och öst och väst och Europa, Ryssland, Asien och Turkiet med olika folk och religioner som kom och gick.

Ukraina blev riktigt ryskt i två omgångar, när (1) skolor inrättades och (2) sent 1800-tal när järnvägar byggdes överallt med centrum Moskva i Ryssland och då Kiev, Odessa och Kharkov och andra städer kom i daglig direkt kontakt med Moskva.

Skeppsvarv byggdes i hamnarna i Svarta havet, gruvor grävdes och språket där var ryska.

Efter andra världskriget 1945-70 (3) byggdes ryska, sovjetiska Ukraina upp igen efter den nazistiska förödelsen och rysk invandring uppmuntrades även i Kaukasus som industrialiserades. Befolkningen i östra Ukraina ökade 50% och den talade ryska. Men tyvärr fanns det (4) "folk" i Kiev som runt år 2000 ville ändra på det. Skeppsvarven i Nikolaev och andra hamnar i Svarta havet blev nerlagda och ryska språket där är blev förbjudet. Jag som hade tänkt flytta dit stack direkt 1999 för att överleva.

Och nu skall USA/Biden/CIA starta WW3 om det 2024:

***

2024 är naturligtvis västra Ukraina fortfarande gamla polska och ungerska områden ockuperade av Stalin 1945 och resten av Ukraina österut är ryskt sedan >300 år.

I februari 2022 ockuperade Ryssland delvis bananrepubliken Ukraina att skydda ryssar där i en "special operation".

I september 2022 sprängde amerikanska terrorister Rysslands gasledningar i Östersjön till Tyskland och i mars 2023 använde Ukraina kemiska vapen mot Ryssland och avrättade ryska soldater och civila. Ren terrorism!

Ryssland/Putin ingrep militärt i Ukraina bara för att skydda ryssar och ryska intressen där, i tron att ryska befolkningen skulle göra uppror och snabbt avsätta USA/CIAs marionetter i Kiev.

***

Tyvärr hade Ryssland under Putin litet missuppfattat den komplicerade historien och situationen och Kiev/Ukraina svarade militärt, mha USA, CIA och NATO och ryssar i Ukraina som samarbetar med USA, vilket fortsätter 2024.

Enda lösningen är naturligtvis medling, men det vill inte USAs marionetter i Kiev som sannolikt kommer att försvinna ur bilden vart det lider. Ukrainas diktator V. Zelenskiyy är ju bara en rysk skådespelare betald av CIA och tillsatt, mha fuskval, och hans närmsta medhjälpare är andra ryssar födda i Ukraina, när det var en stalinistisk sovjetrepublik.

En annan lösning är att Ryssland helt enkelt fortsätter stödja sina ryska förbundna i Ukraina genom att slå ut Kievs legosoldater och nazister där, mha gliddrönare, som spränger dem och deras nästen i luften. Det tar tid men verkar fungera. Eftersom Ukraina har en rysk majoritetsbefolkning har Ryssland sina uppgiftslämnare där överallt som hjälper till. USAs diktator Zelenskiy i Kiev har ingen chans. Snart är nog staden Charkiv i helt ryska händer!

Fast Ryssland satsar istället mest på sin egen multinationella befolkning!

Mars 2024 finns det obekräftade uppgifter att Rysslands militära förluster sedan februari 2022 i skyddet av ryssar i Ukraina är minst 170.000 döda och 360.000 skadade soldater, oftast unga män! Om Rysslands befolkning är 143 millioner har minst 0.37% av ryska befolkningen dött eller skadats i kriget under cirka 2 år. Eller >700/dag. Antalet civila, kvinnor och barn som dött pga kriget, vet jag ej. Men jag tror uppgifterna är fel: Jag antar att än fler dött i diktaturen Ukraina under Zelenskiy i dess krig mot Ryssland, >1.000/dag. Det finns polska uppgifter (polske generalen Rajmund Andrzejczak) att Ukraina har förlorat över en million personer och hela kriget.

Totalt är det värre än alla tidigare krig jag rapporterat ovan. Och ingen verkar reagera!

Det mystiska är att frontlinjen 2024 i sydöstra Ukraina inte rör sig sedan länge. Det handlar bara om artilleribeskjutning, flyg/gliddrönarbombningar och skyttegravskrig (?) à la 1914! Mystisk mediabevakning, minst sagt. Tur att jag inte är där. Jag har inte sett några bilder av döda ryssar i skyttegravar!

***

FN beslöt ekonomiska sanktioner mot Ryssland som Brasilen, Sydafrika, Indien, Kina (BRICS) och andra inte röstade för. I september 2022 sprängdes den ryska Gazpromledning i Östersjön till Tyskland av okända terrorister (sannolikt USA/CIA/Biden) med tysk energikris som följd. Ryssland drabbades inte! Den säljer sin gas till Kina och Indien istället.

***

Rysslands president Putin är en intressant person. Putins farfar var Stalins kock under 1930/50-talen! Stalin hade nämligen ett sommarställe i Peterhof utanför Leningrad, och där var Putins pappa uppfödd.

Putins pappa blev sedan sjöman i Röda Flottan i Finska viken i kriget mot Hitler1941/5. Pappa Putin överlevde kriget och blev, tack vare Stalin, anställd av Stalins säkerhetstjänst KGB.

 

Putin 1

Stalins kocks sonson Putin är uppfödd i en "kommunal" lägenhet i Leningrad 1952/79 av föräldrar som överlevt nazisternas omringning av staden 1941/4. Hans syskon svalt ihjäl.

En sovjetisk "kommunal" fyrarummare i Leningrad beboddes av fyra ryska familjer - en familj/rum som delar ett kök, en toalett och ett badrum - och det fungerar, pga solidaritet och kontakter med Stalin. Alla hade plats att sova och studera, etc.

Jag antar Putins föräldrar också var sovjetiska IM, dvs Informella Medarbetare som höll KGB informerade om läget. Mellan 1960 och 1989 arresterades ~30 millioner sovjetborgare för att upprätthålla sovjetisk ordning med ren terror. Yngste Putin anställdes sedan av KGB att skydda Sovjetunionen. Själv besökte jag Leningrad redan februari 1969 och träffade folk som ville köpa mina jeans och växla rubel till 6 ggr officiell kurs i snöyran. Kanske träffade jag unge Putin där, vars farfar alltså var Stalins kock? Ryssar är ju i princip kultiverade och civiliserade människor men 70+ års sovjetisk terror med start 1917 har satt sina spår.

***

1985 stationerades Putin i Dresden, Östtyskland/DDR, och bodde i en borgerlig villa utanför innerstaden. Själva innerstan hade totalt terror-napalmbombats sönder 1945. Där i sin villa träffade Putin borgerliga tyskar som överlevt andra världskriget och två tyska diktaturer 1933/45 (Hitler) och 1948/90 (Stalin och efterföljare) och som då överlevde, mha solidariet och IM, dvs alla förortsvillor var fulla med tyskar som flytt den nerbrända innerstan och spionerade på varandra, osv.

Putin (f.52) träffade där 1985 jämnåriga (öst)tyskar som också fått sin ungdomstid förstörd av stalinistisk diktatur och kommunism sedan 1950 och Putin förstod nog hur grundlurad han själv som ryss och dessa tyskar var.

Putins jobb i DDR var att övervaka den topphemliga men icke-existerande uranproduktionen för Sovjetunionens falska kärnvapen som Stalin och Truman/Eisenhower kommit överens om 1945/53. Putin fattade snabbt att varken kärnvapen eller tysk uran fanns - allt var amerikansk propaganda! Hela sovjetsystemet var ren bluff sedan 1917.

***

Sovjetiske ledaren Gorbatschow, Putins chef, beslöt samtidigt (1987/8) att minska det sovjetiska, konventionella, militära övertaget, vilket ledde till Warszawapaktens försvinnande den 1a juli 1991. Paktens medlemmar (utom Ryssland) blev sedan med Polen och Ungern i ledningen istället medlemmar av NATO.

USA fick flygbaser i Litauen, Polen och Rumänien där USA/NATO direkt byggde fängelser i vilka CIA i hemlighet kunde tortera terrorister, osv. Tillfället att lägga ner hela NATO togs inte! Den Djupa Staten ville ju fortsätta att kriga ...

***

När DDR kollapsade 1990 flyttade Putin hem till Ryssland igen och blev rysk president 2000 och hans östtyska vänner kunde flytta västerut, om de ville. De som träffat Putin minns honom som en charmig, trevlig, borgerlig och pålitlig ryss med mycket gott minne, som kunde diskutera allt utan bråk, mm.

 

 

Putin 2

Enligt västs "fake news" är Putin sjuk, vansinnig med mål att ta över hela världen, bla, bla. Det tror inte jag. Jag tror han bara skyddar Ryssland tills USA kollapsar av sig självt som Östtyskland 1989, pga mygel och korruption!

Putin gillar Tyskland.

Putin är i god form 2024 och omvald president av Ryssland. Tränar judo och spelar gubbishockey. Har en snygg flickvän efter sorglig skilsmässa med första frun.

Putin varken röker eller super. Putin verkar ha borgerliga, konservativa vanor och värderingar att skydda Rysslands befolkning. Det gillar jag. Putin har 2000-2024 lyckats få ordning på litet demokrati och fri företagsamhet i Ryssland. Landets naturtillgångar (olja, gas, järn, nickel, osv), skyddas. Skatter betalas. Utbildning och sjukkvård fungerar. Pensioner betalas. Invånarna verkar nöjda. Om ni undrar vad som skall hända 2024-2046 har jag en del synpunkter.

***

Jag har bara åtta års erfarenhet av banan/veterepubliken Ukraina 1991/9, när Ryssland/Moskva tappade kontrollen över ryska Ukraina. Vår idé 1991 var att hjälpa ukrainska skeppsvarv efter SSSRs kollaps. Med hjälp av oss och Moskva skulle ukrainska/ryska skeppsvarv fortsätta producera skepp beställda av oss och andra. Jag skulle övervaka på plats. Alla skulle tjäna på det. Vi lyckades delvis färdigställa två skepp, men sedan gav vi upp 1999. Vi trodde vi kunde utnyttja den gamla socialistiska, sovjetiska (?) egendomen, dvs varvets verkstäder, dockor, kranar, arbetskraft, ledning, erfarenheter, etc, bara genom att betala. Tyvärr glömde vi de sociala tillgångarna som bostäder, utbildning, sjukvård, livsmedel som andra skulle sköta och betala. Korruptionen, oerfarenheterna och okunskapen i Kiev var för enorm.

Resultatet ser vi idag 2024. Alla ukrainska skeppsvarv är stängda sedan >20 år. Inbördeskrig råder.

Sverige/EU/NATO/USA/CIA stöder rena gangsters i Kiev, osv. Ryska råkade vara språket som varven, underleverantörer, ingenjörer och arbetare och hela landet använde tills det förbjöds. Det var synd.

Jag gillar Ryssland, världens största land till ytan med en väl utbildad befolkning som utvecklats bättre under Putin. Naturligtvis frodas korruption även där, men den är inget mot den i Kiev och Ukraina (och USA och Sverige!)

Efter att jag lämnat Ukraina 1999 annonserade USA/CIA välbetalda jobb där med den lokala mafian!

***

Från den militära operationen i Ukraina till ekonomiska och sociala frågor, här är en sammanfattning av vad Rysslands president Putin meddelade i slutet av februari 2023.

1. Världen ska inte delas

Ryssland har inte bara för avsikt att bestämt skydda sina egna intressen, utan också sin övertygelse om att den moderna världen inte bör delas upp i "civiliserade länder" och "alla de andra". Putin betonade behovet av nära partnerskap utan exceptionalism eller tillgripande till aggression.

Putin insisterade på att Moskva förblir öppet för en konstruktiv dialog med västvärlden och fortsätter att kräva ett enat och rättvist globalt säkerhetssystem. Putin hävdade dock att istället för att samarbeta har väst bara utfärdat ett förvirrat svar och gömt sig bakom Natos paraply, som fortsätter att utöka sina gränser mot Ryssland medan amerikanska militärbaser sprids över hela världen.

2. Varför Ryssland agerade i Ukraina

Putin påminde om att alla Rysslands säkerhetsgarantiförslag avvisades direkt av USA och Nato, vilket han sa gjorde det klart att klartecken för aggressiva handlingar från Kievs sida redan hade getts. Enligt Putin fanns det tydliga bevis för att ytterligare en "straffåtgärd" planerades i Donbass i februari 2022.

Putin sa att Kiev och dess västerländska anhängare initierade konflikten i Ukraina, medan Ryssland nu använder våld för att sätta stopp för den.

3. Väst bryr sig inte om vem den använder mot Moskva

Västerländska nationer använde den "föraktliga metoden för bedrägeri" under kampanjer i Jugoslavien, Irak, Libyen och Syrien, hävdade Putin. När det gäller Ukraina sa Putin att västvärlden öppet hade erkänt att Minsk-avtalen 2014-2015 var en bluff. Medan "Donbass brann och blod hälldes ut" lekte Ukrainas stödjare med människors liv, sade Putin.

Putin fortsatte med att hävda att västvärlden faktiskt inte bryr sig om vem det stöder i sin kamp mot Ryssland, vilket är anledningen till att det blundar för att ukrainska krigare öppet firar ökända nazistiska uppdelningar och bär deras insignier.

Putin hävdade att det ukrainska folket har blivit uttjänta gisslan för Kiev och dess västerländska stödjare, som har ockuperat Ukraina i politisk, militär och ekonomisk mening och ödelagt landet under de senaste decennierna.

4. Konsekvenser av långväga vapenleveranser till Kiev

Putin föreslog att västvärlden behandlar Ukraina som en misshandel mot Ryssland och använder slagfältet som ett provskjutfält. Han betonade dock att en sak "alla borde förstå" är att ju längre utbudet av västerländska vapensystem som levereras till Ukraina, desto längre kommer Ryssland att tvingas flytta hotet bort från sina gränser. "Det är bara naturligt", sade Putin.

5. Väst vill ha en global konflikt

Västerländska eliter döljer inte längre sina verkliga avsikter och efterlyser öppet ett "strategiskt nederlag för Ryssland", tillade Putin. Han anklagade dem för att försöka omvandla en lokal konflikt till en global konfrontation, men hävdade att Ryssland kommer att "reagera därefter" på alla hot.

Samtidigt insisterade Putin på att västvärlden erkänner att de inte kan besegra Ryssland militärt, vilket är anledningen till att de inleder allt mer aggressiva informationsattacker mot rysk kultur, historia, den ortodoxa kyrkan och andra traditionella värderingar.

6. Sanktionerna har misslyckats

Västvärlden har inte bara öppnat en militär och informationsfront mot Ryssland, utan även en ekonomisk sådan, enligt Putin. Dess ansträngningar har dock slagit tillbaka och till slut misslyckats, trots försök att få igång inflationen, krascha rubeln och uppenbart stjäla Rysslands valutareserver, tillade han.

"Anti-ryska sanktioner är bara ett verktyg", konstaterade Putin och hävdade att målet, som västerländska tjänstemän själva har sagt, är att "tvinga fram lidande" på ryska medborgare. "Men de räknade fel, och Rysslands ekonomi visade sig mycket mer robust än vad västvärlden förväntade sig", hävdade Putin.

Ryssland anpassar sig inte bara till nya verkligheter, utan för sin ekonomi till nya gränser och arbetar med sina partners för att etablera ett stabilt och säkert system för internationella uppgörelser, oberoende av dollarn eller andra västerländska reservvalutor, förklarade Putin.

7. Ny START avstängd

Putin uppgav att Moskva är väl medvetet om västvärldens inblandning i försök från ukrainska styrkor att anfalla Rysslands strategiska flyg. Detta, i kombination med "absurda" förfrågningar från Nato om att få inspektera Rysslands försvarsanläggningar inom ramen för det nya START kärnkraftsavtalet, lämnar Moskva inget annat val än att tillfälligt dra sig ur avtalet, meddelade Putin.

Ryssland stöds av Kina, Indien, Brasilien, Sydafrika, Iran och många andra länder, dvs USAs, EUs och Natos aggression och sanktioner mot Ryssland har ingen effekt utan stärker Ryssland och försvagar EU.

***

Situationen i Ukraina september 2023 var klar.

Ryssland kontrollerade alla "ukrainska" Svarta havshamnar. Ukrainsk spannmålsexport där är stoppad eller kontrollerad.

Ukraina/Kiev hävdar att spannmålsexporten fortsätter via två ukrainska småhamnar Izmail och Reni vid Donau, som mest är kända för cigarrett- och narkotika-smuggling till Europa!

Kiev hävdar att Ryssland bombar dessa hamnar och har samtidigt bombat Rumänien tvärs över floden, med risk för ett tredje världskrig med atomvapen!! Men Ryssland (Krim) ligger >25 mil österut på andra sidan Svarta havet och kan omöjligen ha bombat Rumänien!

NATO's generalsekreterare Stoltenberg uppträdde i TV och meddelar att Kievs offensiv att kasta ut Ryssland ur Ukraina går enligt plan trots problem med minfält, bla, bla, bla...

Kiev ljuger om allt som vanligt, och tyvärr presenterar västmedia Kievlögnerna som sanna fakta. Utvecklingen kan bara bli en. Mafian i Kiev betald av USA kommer att försvinna och Ryssland tar över hela Ukraina.

Jag tror det sker före 1a januari 2025! Vi får se!

Jag kunde föreställa mig att redan sommaren 2024 Ryssland startar en motoffensiv (som Stalin 1943) då hela Ukraina återerövrades under en månad, men det tror jag inte. Ryssarna i Ukraina får befria sig själva.

***

Ryssland fortsätter 2025 naturligtvis att kontrollera östra, ryska Europa inkl. Kiev, f.d. sovjetiska, numera självständiga republiker i centralasien och Sibirien i lugn och ro.

Inget tredje världskrig kommer någonsin att äga rum där eller annorstädes under resten av mitt liv. Vilka skall slåss där? Och varför?

Snabb tillbaka blick!

*** 

Alltså, Tyskland vann första världskriget mot Ryssland 1917, fred slöts och ett land/bananrepubliken Ukraina skapades ur ingenting som en buffertzon. Ukrainare var ryssar som talade dialekt fast det var ryska. Det blev sedan statskupp och inbördeskrig i Ryssland - en revolution!! - och Tyskland ockuperade Ukraina som bara försvann.

***

Men sedan förlorade Tyskland 1918 hela första världskriget mot England, Frankrike och USA och Sovjetunionen, SSSR, bildades med en rysk, socialistisk sovjet(banan)republik Ukraina i väst på polsk/rysk mark styrd av diktatorn Stalin i Moskva. 

 

Polen

Polen återupprättades som en militärt styrd buffertzon mellan Tyskland och Ryssland. Där i Schlesien (Silesia) bodde faktiskt ett eget folk med ett eget språk och historia, men det delades mellan Polen, Tyskland och Tjeckoslovakien. Min blivande andra svärfar blev tysk medborgare!

Hitler och Stalin ändrade på det 1939. Polen försvann helt igen och sovjet(banan)/republiken Ukraina flyttade sin gräns västerut.

Sedan vann Stalin 1945 andra världskriget och sovjetbananrepubliken Ukrainas gränser bekräftades snabbt utan diskussion och Polen återupprättades nu på gammal tysk mark västerut istället som en ny buffertzon, som snabbt kontrollerades av Moskva. Warszawapakten bildades den 14 maj 1955 som en motvikt till västmakternas NATO.

Den socialistiska sovjetbananrepubliken Ukraina ockuperade sedan ryska Krim 1964.

Sedan kollapsade hela SSSR 1991, sovjetrepublikerna blev självständiga stater. Ryssland skulle ansvara för SSSRs tidigare åtaganden som elsystemen, pipelines för gas och olja, kärnkraftverk, inkl. falska kärnvapen och bananrepubliken Ukraina togs över av en lokal mafia betald av USA/CIA inom "erkända" gränser, där inga "ukrainare", vilka de nu är, var i majoritet någonstans. Befolkningen var ju och är rysk med inslag av judar, tartarer, polacker och ungrare, m.fl.

***

Kanske fanns ett "Ukraina" 1000 eKr när svenska vikingar anlände till Kiev eller 1700 eKr när KXII attackerade Poltava med omgivning, men då var Svarta Havet ett ottomanskt innanhav styrt av Bysans i Höga Porten. Krig utbröt som Ryssland vann och det blev fred!

Under ryska tsarinnan/kejsarinnan Catharina II den stora blev norra Svarta havs-kusten och Krim ~1780 e Kr ryskt och städer, skeppsvarv och hamnar grundades och gruvor grävdes, där folk av alla slag inkl. judar, turkar, mongoler, kosacker och tartarer blandades och fick lära sig umgås under rysk ledning. Senare byggde Ryssland järnvägar överallt.

Att 2024 hävda att ryssar och ukrainare är olika folk/språk är ren historieförfalskning.

England och Tyskland har emellertid alltid ogillat ett starkt Ryssland i östra Europa och Sibirien medan Frankrike tycker annorlunda, dvs att Ryssland skall hålla ordning där.

***

Men numera, 2024, tror dumbommar backade upp av media och falska nyheter att Ukraina är ett urgammalt europeiskt (sic) land med ett eget folk sedan >1.000 år grundat av svenska vikingar/varjager med en ärorik historia, musik, litteratur och språk, etc. Men landets språk är ju bara en rysk, slavisk dialekt och folket en rejäl blandning med rysk majoritet!

Inget att starta ett tredje världskrig om. Det är bara synd om folket där som manipuleras sedan Hedenhös.

***

Min chef under 20 år Boris Vlasov var född i Odessa 1913, där hans pappa Alexander arbetade med kolhandel och sjöfart för ryska järnvägens räkning. De var ryssar. Alexanders pappa var ortodox präst i Saratov, om jag minns rätt, och församlingen där hjälpte sonen Alexander att bli rysk affärsman. Pappa prästen mördades av bolsjevikerna 1917.

Alexander och Boris emigrerade 1919 som tur var. Annars hade Lenin/Stalin mördat dem också. De flyttade till Dantzig, Tyskland, och fortsatte med kolhandel och sjöfart, tills 2a världskriget startade, då de flyttade igen. Men innan dess hann Boris ta studenten och bli diplomingenjör i tekniska högskolan i Wien. Specialitet elektricitet.

1992 öppnade familjen V ett kontor i Odessa, där Peter V, Boris yngste son, kunde lära sig litet sjöfart och skeppsbyggeri, mha mig. Vi gav upp 1999.

Mafian betald av USA/CIA hade tagit över bananrepubliken Ukraina och mördade ryssar överallt, osv, vilket fortsatte 2023.

Men sommaren 2024 blir det nog slut på det. Ukraina/Kiev blir del av Ryssland igen! Vi får se!

***

Tyskland och EU har ett problem, eftersom billig rysk energi/gas behövs att hålla EU och hela världsekonomin i liv. EU betalar och Ryssland utvecklas.

USA gillar det inte. USA gillar krig! Och spränger ryska gasledningar i Östersjön!

Kina kommer att fortsätter att utveckla sin gamla Maokommunism-kapitalism, mha av samma energi/gas/olja från, f.d. sovjetryska länder i Centralasien. Inget att världskriga om! Kina kan gärna bygga öar i sydkinesiska sjön. Vietnam, Indonesien och Filippenerna bara skrattar åt det. Inget att världskriga om!

USA fortsätter naturligtvis i gammal stil sedan starten med att fuska sina lokala val och "rösta fram" olika skådisar typ Reagan, Obama och Biden att leda 'Fria Världen'. Fake news alltsammans! Senast sedan 1960. JFK! Reagan, Clinton! Obama, Trump, Biden. Vilka fuskvalda skojare hela gänget.

***

Afrika? Alla länder där, som tagits över av olika, lokala maffiagäng, sedan 1950 får väl göra det i fortsättningen. Det är bara att jobba på utan att världskriga!

Sydamerika? Samma skit där! Det är bara att jobba på utan att världskriga!

***

Jag hoppas leva till 2046 och som 100-åring att bedöma utvecklingen då. Jag får nog rätt. Det blir aldrig ett världskrig 2024-46!

Sverige 2046? Klart Ryssland aldrig kommer att attackera den skiten! Sverige får klara sig självt utan NATO. Svenska media som DN och GP kommer bara att fortsätta rapportera vad som gäller, t.ex. att Estonia tappade bogvisiret 1994!

***

Hoppas alla läsare 2024 lärt sig litet av min politiskt inkorrekta, annorlunda, ovan kortfattade världshistoriska sammanfattning och som fortfarande tror på den officiella propagandan och atombomber 1945 , Estonia september 1994 och arabiska terrorister september 2001, Sverige i NATO, 2024, mm. Historien är ju inte slut. Jag uppdaterar den själv hela tiden.

Här är en aktuell historia vad som händer i USA! Och en annan!

Berätta till anders.bjorkman@wanadoo.fr !

Slut! eller till början.